Доставка

ELZETT.bg е специализиран електронен магазин, предлагащ заключващи системи (брави, насрещници, ключалки) на унгарския производител на заключващи системи и механизми Euro-Elzett Ltd.

Клиентът поема задължението да осигури достъп и възможност за получаване на стоката. Поръчката на клиента се доставя на посочения от него адрес при условие, че адресът е посочен точно и е валиден. Поръчаната стока се доставя подходящо опакована и съгласно ползвания транспорт за доставка.

При посочени неверен или грешен адрес, лице за контакти и/или телефон при подаване на заявката, ELZETT.bg  не носи отговорност за неточно изпълнение на поръчката в следствие на подадената невярна информация от Потребителя.

В случай, че клиентът не бъде намерен на посочения адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в срока за изпълнение на доставката, поръчката се счита за отказана и ELZETT.bg се освобождава от задължението си да изпълни доставката.

В случай, че клиентът потвърди желанието си да получи поръчаната стока и след изтичане на срока за доставка, в който не е бил намерен на адреса, той поема за своя сметка и допълнителните разходи по новата доставка.

Куриерски фирми

За да удовлетворим изискванията на клиентите си за бързата доставка до врата, ние работим с водещи куриерски фирми на българския пазар - Спиди и Рапидо, за услугите на които нашите клиенти ползват преференциални цени. При желание от клиента има възможност да се ползва друг начин на доставка.

Други куриерски фирми

При поръчка в раздел „Избери начин на доставка“ има допълнително поле, в което Потребителят има възможност да попълни желаната куриерска фирма, ако е различна от Speedy.

ELZETT.bg  запазва правото си да потвърди желанието на Потребителя да ползва различни куриерски услуги по телефон или електронна поща.

Цена на доставката

Цената на доставката се начислява автоматично към стойността на поръчката. Тя се калкулира автоматично, като към нея се начислява такса гориво, която се променя ежемесечно (график може да видите тук за Speedy), такса обявена стойност/ застраховка или такса "Tежък пакет" и Такса товаро-разтоварни операции, в зависимост от теглото на поръчката, както и такса Наложен платеж, ако е избран такъв начин на плащане.

Считано от 01.11.2018г. ще бъде въведена допълнителна такса за доставка на пратки до адрес в събота в размер на 3.00лв. (без вкл. ДДС) за пратка. Добавката ще се прилага за доставки само до адрес на получателя. 


Срок на доставката

  • Доставка Стандарт 24 ч (доставки се правят и в събота до 14ч (ако сте направили поръчка в петък), като има допълнителна такса)

Срок на доставка на поръчката зависи от избраният начин на доставка. Ако методът на плащане предполага предварително заплащане, то срокът за доставка започва да тече от момента на получаване на плащането на клиента от ELZETT.bg.

Срокът за доставката може да бъде в рамките на един или два дни, като той започва да тече от момента, в който получим известие за извършено плащане по поръчката (освен, ако не е избран начин на плащане „Наложен платеж“).

При избор на доставка с куриерска фирма Рапидо, доставката може да се извърши до вратата на Вашия дом в рамките на 24 часа. Доставка за 24 часа във всички големи градове. По - малките населени места се обслужват по график.
* Срокът може да бъде удължен при официални празници и/или почивни дни, със срока на неработните дни.

Вид на доставката

Elzett.bg не носи отговорност за забава на доставката, поради независещи от Elzett.bg обстоятелства, като например забавяне от страна на куриера, извършващ доставката.

При извършване на доставката, стоките следва да бъдат прегледани внимателно от Потребителя и/или упълномощено от него лице. При констатиране на външни видими дефекти – евентуални повреди, удари и други щети, установени при доставка, Потребителят следва да подпише протокол за щети в присъствието на куриера, в който описва констатираните дефекти и незабавно уведомява Elzett.bg на тел. 0885 173 785.